[Greeklug] Τι θα λέγατε να κάνουμε τον Tux βοηθό ;

Klearchos-Angelos Gkountras k.a.gkountras στο gmx.com
Πεμ 29 Απρ 2010 09:58:25 EEST


Σαν ιδεα ακούγεται καλή αλλα ετσι μπορει ο βοηθος να κάνει το linux παρα πολυ για παιδια !
Το ubuntu είναι η πιο αυτοματοποιημενη διανομη που μπορει να υπαρξει αλλα το κακο ειναι οτι μπορει να γινει μερικες φορες εκνευριστικο .
Μηπως να κανουμε το KidUbuntu ?
----- Original Message -----
From: Panos Georgiadis
Sent: 04/29/10 12:52 AM
To: greeklug στο mail.greeklug.gr
Subject: [Greeklug] Τι θα λέγατε να κάνουμε τον Tux βοηθό ;

Με αφορμή τον διαγωνισμό του Ubuntu-gr.org σκέφτηκα το παρακάτω προγραμματάκι και έστειλα απάντησησ το forum να δω αν υπάρχει ενδιαφέρον. 
Link: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=6&t=11531&start=0 http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=6&t=11531&start=0 

Καλησπέρα φίλοι μου, γράφω κώδικα σε C++, αλλά δεν έχω ασχοληθεί εκτενέστερα σε κάποιο λειτουργικό. Παλιότερα είχα δοκιμάσει το Qt αλλά το εγκατέλειψα γιατί τα βρήκα λίγο μπαστούνια με τις άπειρες Classes ( ίσως όμως ήρθε η ώρα να επιστρέψω ). Έχω σκεφτεί ένα προγραμματάκι στο Linux, το οποίο αν προωθηθεί κατάλληλα ίσως να μπορέσει να βοηθήσει αρκετά την κοινότητα. Όντως το Ubuntu είναι η πιο φιλική και εύκολη διανομή, αλλά, αρκετός κόσμος δεν ξέρει και φοβάται να κάνει τα πρώτα βήματα μετά την μετάβαση από τα Windows. Νιώθει κάπως άβολα, σαν να μην είναι στο /home του. Σκέφτηκα λοιπόν, να κάνουμε τον αρχάριο χρήστη να αισθανθεί πιο άνετα και πιο φιλικά, όσο το δυνατόν περισσότερα. Πώς ; Να του κάνει παρέα το Tux . Ένας Tux θα εμφανίζεται κάτω δεξία στην οθόνη και θα σε καλωσορίζει στο Ubuntu. Στην συνέχεια αν θέλεις να σου δείξει τα βασικά, μπορείς να κάνεις κλικ πάνω του. Σε ρωτάει λέει λοιπόν τι θέλεις να σου δείξει: Πως να μπαίνεις στο Internet ; Πώς να γράφεις στο Word ; Πώς να στέλνεις mail ; Πώς να κάνεις update ; κλπ . Ο χρήστης διαλέγει, και ο Tux τον εξηγεί.

Το πώς τον εξηγεί ; Χα, εδώ είναι το ωραίο της υπόθεσης. Με compiz ο Tux θα μετακινείται πάνω στο Desktop ( θα περπατάει κανονικά ) και θα κάνει κλικ μόνος του, σαν να βλέπετε video έναν πιγκουίνο να πειράζει το PC σας. Θα μπορούσε μάλιστα, να σχεδιαστούν αυτοματοποιημένες κινήσεις του Tux σ'ένα συγκεκριμένο Theme ώστε να ταιριάζει καλύτερα η παρουσίαση. πχ να βγαίνει από το κυκλάκι του Ubuntu σαν να ήταν η φωλιά του, ή όσο χρόνο περιμένει να δώσει ο χρήστης την απάντησή του, να κάνει διάφορα πράγματα, όπως να πίνει πορτοκαλάδα, να ανοίγει ένα mini bash και να γράφει το Hello world, να διαβάζει τα RSS, να παίζει τον γελατοποιοό με τα κυκλάκια του Ubuntu, να κυνηγάει με την μιγοσκοτώστρα την πεταλούδα του msn :p κλπ.

Φυσικά με την tux-mania που κυκλοφορεί, ο tux θα μπορεί να αλλάξει ο ίδιος theme. Να γίνει cowboy, heavymetal-άς, κλπ κλπ . Οπότε ο κάθε χρήστης θα μπορεί να διαλέξει το style του προσωπικού του βοηθού. Φαντάζομαι σαν προέκταση όλου αυτού, μια online βάση δεδομένων όπου οι χρήστες να μπορούν να δίνουν κίνηση στον Tux και να του προσαρμόζουν τα δικά τους tasks.

πχ, ποιος ο λόγος να γράψετε ένα tutorial για το πώς να εγκαταστήσετε τους nvidia drivers όταν θα μπορείτε να κατεβάσετε τον nvidia-tux ; Δηλαδή, ένας χρήστης θα μαθαίνει στον tux πως να κατεβάζεις τους drivers και συνεπώς, να σας μοιράζει τον nvidia tux ώστε να σας κάνει teaching. Καλύτερο από ένα txt αρχείο, πιο κατανοητό και πιο εξελιγμένο.

Τι λέτε σαν ιδέα, πώς σας φαίνεται ;

-- 
Με Τιμή
Γεωργιάδης Παναγιώτης


Klearchos-Angelos Gkountras 
http://jemadux.wordpress.com
-------------- επόμενο μέρος --------------
Ένα συνημένο HTML καθαρίστηκε...
URL: http://lists.greeklug.gr/pipermail/greeklug/attachments/20100429/dc2be324/attachment-0002.htm 


Περισσότερες πληροφορίες για την Greeklug λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου